Култура

Орлин Горанов и Кръстю Кръстев на смолянска сцена в хитов спектакъл на Операта в Пловдив

Спектакълът, който покори публиката в Зала 1 на НДК – „Човекът от Ла Манча“, ще гостува в град Смолян на 3 ноември от 19 часа. Звездата на българската естрада и опера Орлин Горанов е в ролята на Дон Кихот, а комикът Мариян Бачев от „Шоуто на Слави“ му партнира като Санчо Панса. На сцената ще видим и бившия директор на Родопския драматичен театър Кръстю Кръстев. Той и Елена Атанасова са гостуващите актьори от Пловдивския драматичен театър. Солисти, хор, балет и оркестър на Пловдивската опера ще забавляват публиката под съпровода на диригента Константин Добройков. Мюзикълът е дело на режисьора Борис Панкин.

Орлин Горанов и Мариян Бачев като Дон Кихот и Санчо Панса

Първата продукция на „Човекът от Ла Манча” от Дейл Васерман, Мич Лей и Джо Дариън е играна 2328 пъти, а после хитът е възобновяван още три пъти на Бродуей, което му носи 10 награди „Тони”, известни като театралните „Оскар”-и.

Advertisement

„Човекът от Ла Манча“ ще ни пренесе в испанска Севиля в края на XVI век. Мигел де Сервантес и неговият прислужник Санчо са хвърлени в тъмница по заповед на Инквизицията. Те са обвинени в престъпления срещу Църквата. B cвoя зaщитa Cepвaнтec изигpaвa пиeca пo pъкoпиca нa cвoя живoт „Знaмeнитият идaлгo Дoн Kиxoт дe Лa Maнчa”.

С „Човекът от Ла Манча“ Пловдивската опера отбелязва 60-годишния юбилей на „рицаря“ на българската естрада и опера Орлин Горанов. Мюзикълът се играе на български език в превод на Борис Панкин.

Етикети
Back to top button
Close
Close