Образование

Олекотяват раниците на децата в 13 училища в Смолянско

13 средни и основни училища в Смолянска област ще осигурят шкафчета на учениците за новата учебна година. Те ще бъдат персонални и в тях децата от първи до седми клас ще могат да заключват вещите, които ще са им необходими през седмицата – екипи, маратонки, бои и други пособия, за да не ги носят всеки ден в тежките раници.

Абонамент за видео канала на "Отзвук" в Youtube. Безплатно е! Очакват ви над 100 видеа!

Списъкът с училищата бе публикуван от Министерството на образованието и науката и включва класираните по Националната програма на МОН „Осигуряване на съвременна образователна среда“, модул „Осигуряване на ученически шкафчета“.

От община Смолян са се класирали СУ „Св. св. Кирил и Методий“, СУ „Отец Паисий“ Смолян , ОУ „Стою Шишков“, ОУ „Иван Вазов“, ППМГ „Васил Левски“ Смолян, ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ – Момчиловци, ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ – Смилян и ОУ „Стою Шишков“ –Търън. Шкафчета ще има и за двете училища в Златоград – СУ „Антим I“ и ОУ „Васил Левски“, за СУ „Св. св. Кирил и Методий“ – Рудозем, ОУ „Петко Рачов Славейков“ – Средногорци и ОУ „Цар Симеон І“ – Павелско.

Програмата изисква мебелите да бъдат купени от училищата до първия учебен ден. До 30 октомври училищата трябва да отчетат свършеното в дирекция „Учебници и училищна документация“ на МОН.

Целта на модула към програмата на МОН е олекотяването на ученическите раници. Училищата трябва да осигурят част от необходимите им средства, а държавата ги съфинансира. Тези, които не са усвоили цялата отпусната им сума, трябва да върнат останалите пари до 15 дни след предаването на отчета.

Advertisement
Back to top button
Close
Close
Close