НОВИНИТемида

Окръжният съд осъди окончателно пенсионер, наклеветил кметицата на Момчиловци

Окръжният съд в Смолян потвърди присъдата на Георги Маламов, наклеветил кметицата на село Момчиловци Сийка Суркова в извършване на престъпление. Пенсионерът ще трябва да плати глоба от 1 000 лв. в полза на държавата, 1 000 лв. за нанесени неимуществени вреди и съдебните разноски.

След Районният съд в Смолян и Окръжният съд категорично отхвърли твърдяното от подсъдимия Маламов, че Суркова е била в престъпно съдружие с лесовъд, извършвал сеч в частен имот, което довело до престъпна облага. В същото време магистратите посочват, че Маламов е извършил престъплението, в което е обвинен.

„Всичко започна с подадена жалба в Районната прокуратура срещу лицензиран лесовъд и срещу кметството в Момчиловци миналата година по повод издадено разрешително за сеч. Извършена бе проверка и прокуратурата издаде постановление за отказ да образува досъдебно производство. Малко по-късно Георги Маламов подаде жалба и в Административния съд срещу мен за издаденото разрешително за сеч“, разказа Сийка Суркова.

В жалбата си Маламов директно преписал престъпление на кметицата с думите: „На 16.12.2019 г. кметът на Момчиловци отхвърли мое пълномощно, а след това още едно за гора на моя чичо, от неговите наследници. Гората е превзета от едно престъпно лице, който до момента е отсякъл 300 кв. м. дървен материал. Кметът отхвърли моето пълномощно, за да уреди печалба на това лице. Явно е, че тук съществува някакво сдружение между двамата“.

 

Advertisement

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close