НА ФОКУСТемида

Окръжният прокурор Тодор Деянов е единственият кандидат за шеф на Апелативна прокуратура – Пловдив

Окръжният прокурор на Смолян Тодор Деянов е единствен кандидат за ръководител на Апелативна прокуратура – Пловдив. Конкурсът е обявен в Държавен вестник на 29 май т.г. и до изтичане на едномесечния срок документи е подал само Деянов, става ясно от сайта на Висшия съдебен съвет.

До 2013 г. Тодор Деянов бе председател на Районния съд в Смолян. Яви се на конкурс за окръжен прокурор и вече втори мандат е шеф на Смолянската окръжна прокуратура. „Моето дълбоко и непоколебимо убеждение е, че всеки един магистрат, никога не трябва да забравя, че дължим общественото си положение на хората, на които сме призвани да служим, на всеки един гражданин, който разчита на нас да защитим живота му, правата му, честта, достойнството и имуществото му, което е наш дълг и призвание“, посочва окръжният прокурор в концепцията си, подадена пред ВСС.

Председателят на Районния съд в Златоград Динко Хаджиев е кандидат за председател на Окръжния съд в Смолян. Досегашния шеф на инстанцията Любен Хаджииванов вече има изкарани два мандата.

За утре е обявено събеседването във ВСС с единствения кандидат за председател на Районния съд в Девин – Илияна Росенова Ферева-Зелева, която е и настоящ ръководител.

Бившата районна прокурорка на Чепеларе, сега прокурор в Районна прокуратура Смолян, Вихра Къдринска пък е кандидат за председател на Районен съд – Чепеларе.

Advertisement

ЕДИН КОМЕНТАР

  1. Господина има едва 7 годишен стаж като юрист…
    А в Окръжна прокуратура за три години са внесли 16 обвинителни акта.? Какъв опит на магистрат?
    В пловдивската Окръжна и Апелативна прокуратура има прокурори с по 20..30 обвинителни акта на година,множество съдебни заседания, с голям опит и стаж…Как може да е единствена кандидатура???

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button