Advertisement
Инциденти

Окръжна прокуратура започва разследване на смъртта на 14-годишния Джанер

Окръжна прокуратура – Смолян, поема разследването за смъртта на 14-годишния Джанер Юреклиев, който почина след тежка катастрофа при нераглементиран туристически тур към местността Вълчи камък с джипа на Велизар Шанов – зам.-председател на Общинския съвет в Девин и старши експерт в Областна дирекция „Земеделие“ в Смолян. Материалите по случая вече са изпратени от Районната прокуратура в Девин и предстои да бъдат разпределени на наблюдаващ прокурор от по-горната инстанция. Назначена е и медицинска експертиза, която да установи причините за смъртта на детето.

В събота село Гьоврен се прости с момчето, което издъхна след повече от два месеца, прекарани в болници. Джанер почина на 22 август в УМБАЛСМ „Пирогов“. Първоначално той бе приет в смолянската болница с разкъсан далак, 14 спукани ребра и пробит бял дроб. Извършена му е операция, при която е отстранен далакът му и е поставен на изкуствено дишане, а състоянието стабилизирано. След няколко дни бе транспортирано в Клиниката за анестезиология и интензивно лечение (КАИЛ) към УМБАЛ „Св. Георги“ в Пловдив, а след това е преместен в „Пирогов“, където издъхва.

Тежко е и психическото състояние на 18-годишния шофьор на джипа Мустафа Устов – нает от Туристическо дружество „Зелена долина“. Според съселяни младежът искал да посегне на живота си заради трагедията, разиграла се по черния път на 15 юни т. г. Тогава 18-годишният шофьор качил в товарната каросерия на пикап „Мицубиши L-200“ с десен волан две семейства от София и потеглил по стръмния и черен път.

Пикапът, който отне живота на Джанер, се оказа собственост на Велизар Шанов, а той чрез Туристическо дружество „Зелена долина“ извършва нерегламентирани и опасни превози на туристи срещу заплащане до панорамна площадка в местността Вълчи камък над село Гьоврен. Площадката е изградена и се стопанисва от ТД „Зелена долина“.

Елена Павлова

Advertisement
Back to top button

Adblock Detected

Не можете да сърфирате в Отзвук.БГ, ако блокирате рекламите в сайта!