Темида

Окован във вериги и с белезници докараха в съда обвинен в убийство

Окован във вериги на краката и с белезници на ръцете пристигна в съда обвиненият в убийство Ангел Нунев. Той е подсъдим за смъртта на приятеля си Атанас Наков, издъхнал след жесток побой на връх Свобода (известен като Енихан баба), край село Давидково.

В предходното заседание 56-годишният мъж изпадна в нервна криза, но днес бе кротък и чакаше с наведена глава в празната съдебна зала. „Не искам да давам ход на делото. Тука става нещо лошо с мен“, крещеше в края на юли в съда Ангел. Състоянието му се влошаваше с минути, което доведе до прекратяване на заседанието и назначаване на психиатрична експертиза.

56-годишншят Нунев днес бе спокоен и не изпадна в истерия

Днес стана ясно, че все още няма мнение на специалист, което принуди съдия Володя Янков да постанови привеждането на Нунев в затвора в Ловеч и настаняването му в психиатрично отделение. Делото днес приключи бързо, без адвокати, близки на подсъдимия и на убития, които напълниха залата в предходното заседание. Следващото заседание ще се проведе на 1 ноември т.г.

На 8 август м. г. Ангел Нунев уби с ритници Атанас Наков. Причина за кървавата разправа се оказали изчезнали кон и резачка. Същия ден по-възрастният мъж се прибрал от родното Ракитово, където четири дни бил на сватба. Когато се върнал, видял, че единият от конете липсва, резачката, с която работел, също я нямало. Намерил Наско пиян до козирката да спи на сянка. Започнал да го рита и да му се кара, налагал го и с дърво. Атанас се почувствал зле, повикали линейка и той бил транспортиран в спешния център в Баните. Пострадалият обаче не съобщил, че е бит и след няколко часа е пуснат да си ходи. Състоянието му по-късно се влошило, поискал вода и издъхнал. Починал на 200 метра от разклона за село Крушев чатал.

Ангел бе арестуван и от тогава до сега е с постоянна мярка „задържане под стража“.

Елена Павлова

 

 

Advertisement
Back to top button
Close
Close