Advertisement
НОВИНИ

Около 100 души излязоха на протест срещу насилието пред съда в Смолян (видео)

Смолян се включи в Националното шествие в подкрепа на 18-годишната Дебора от Стара Загора, обезобразена с макетен нож, за което е заподозрян нейният приятел Георги Николаев. Протестът бе мълчалив и започна в 18:00 часа вчера пред сградата на Съдебната палата в града.

„Това е национална инициатива. Единственото нещо, което аз съм направила, е, че създадох едно събитие във Фейсбук пространството. Много кратки изречения, много силни. Категорични сме в това, което пише на слоганите: „Децата ни са рязани, бити, убивани. Докога?“ Призоваваме към нулева толерантност към всякакъв тип насилие и агресия!“ – каза Малина Кордова.

„Тук съм, за да проявя солидарност към момичето от Стара Загора и да покажем, че има гражданско общество, което изисква законът да се прилага. И да покажем, че има хора, дори и в Смолян, в малките градове, които са чувствителна струна, могат да отреагират на подобни събития. Да не сме само свидетели на това по телевизията, да коментираме тихо, а да покажем, че имаме позиция. Правосъдието да не си затваря очите пред агресията, пред тази повсеместна агресия, която се шири из цялата страна и твърде често остава безнаказана, или с мерки, които са половинчати, с условни присъди и прочие. Трябва да има правосъдие в страната, хората да усещат, че има справедливост. Липсата на справедливост е осезаема.“ – каза Михаил Тодоров.

 

Advertisement

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Adblock Detected

Не можете да сърфирате в Отзвук.БГ, ако блокирате рекламите в сайта!