Полицейски

Охранители на Рожен пребили младежи, сред тях и сина на кмета на Баните

Оплакване за силна музика станала причина охранители да нахлуят в палатков лагер на Роженския събор. След меле на поляните 25-годишният Денимир Гълъбов от банското село Оряховец подал жалба в полицията.

Още в четвъртък група млади мъже от района на Баните направили своя бивак, в очакване на събора на Рожен. Сред тях били Николай– син на кмета на Баните Милен Белчев, и авиационният инженер Денимир Гълъбов, който стана известен преди години с организираното безплатно лятно кино в родното си село. В събота към 8,00 часа сутринта при компанията пристигнали охранители и по техни думи без предупреждение започнали да ги бутат и блъскат. Някои от момчетата паднали на земята. Гардовете счупили и озвучителната техника. Единият пулт бил блъснат на земята, а другият наръган с нож отгоре. По време на мелето Николай бил задрямал в колата. Охраната го измъкнала и започнала да го бута.

„За щастие нямаме сериозни наранявания, само синини и охлузвания. Охраната прекрачи доста своите правомощия, не мисля, че трябваше да постъпят така. Ако сме пречили на някой трябваше да ни задържат до пристигане на полицията, а не да ни бият“, каза Денимир.

Пострадалите са убедени, че не са вдигали много шум, все пак са на събор, а не на погребение. Музиката им не била чалга, а съобразена с изискванията на организаторите на събитието.

По случая е образувано досъдебно производство за едро хулиганство. На този етап се провеждат разпити, правят се очни ставки и разпознаване. Разследващите са затруднени заради противоречивите показания на свидетелите. Срещу групата съборяни е имало множество сигнали за силна музика, предният ден младите мъже имали спречкване и с полицаи.

„Нямам никаква информация по случая. Това са си съборски случки. Нищо не мога да кажа аз, прави се разследване. Синът ми няма сериозни наранявания. Едните са си попревишили малко настроението, а другите попревишили правата. Съвсем нормални съборски случки“, коментира кметът на Баните Милен Белчев.

Advertisement
Back to top button
Close
Close