НА ФОКУСОБЩЕСТВО

Огнеборците отбелязват своя професионален празник

На 14 септември се отбелязва професионалният празник на служителите от структурите за “Пожарна безопасност и защита на населението” в МВР. В периода от 13-ти до 19-ти септември 2021 г. на национално ниво традиционно се провежда „Седмица на пожарната безопасност”. Организираните мероприятия през този период целят повишаване културата и информираността на населението в областта на пожарната безопасност и защита на населението, издигане престижа на професията и доверието на хората и популяризиране на всички дейности, осъществявани от ГДПБЗН – МВР.

С поднасяне на венци и цветя на паметника на героите-костница в кв. Райково Регионална дирекция “Пожарна безопасност и защита на населението” – Смолян стартира своите мероприятия. От 13-ти до 19-ти септември в Районните служби “ПБЗН” ще бъдат разкрити и приемни за граждани, в които те ще могат да получават консултации по различни въпроси, свързани с пожарната безопасност. Предвидени са срещи с общинските ръководства и директори на училища.Районните служби ПБЗН ще проведат демонстративни занятия за запознаване на гражданите с възможностите на противопожарната техника, с наличната екипировка и оборудване, както и с уменията на огнеборците да боравят с тях в различни аварийни ситуации. В Смолян демонстрацията ще бъде на 16.09.2021 г. от 16.30 до 18.30 часа на площад „Свобода“, Стар център.

Огнеборците ще организират състезания, викторини, игри с тематика в областта на пожарна безопасност и защита на населението за деца и ученици. Във връзка с празника ще бъдат уважени и бившите пожарникари, ще бъдат организирани срещи с тях, на които младите огнеборци ще имат възможност да  обменят опит с ветераните. Служителите на Регионална дирекция ПБЗН – Смолян организират и дарителска кампания в помощ на децата на загинали служители. Към момента от районните служби са събрани и приведени по дарителска сметка в помощ на дете на загинал пожарникар от гр. Чепеларе, сумата от 1178 лв.

За постигнати високи професионални резултати и във връзка с професионалния празник са наградени двадесет и девет служителя на РД ПБЗН – Смолян. За проявено себеотрицание, изключителен професионализъм при изпълнение на служебните задължения, свързани с ограничаването, потушаването и недопускане разпространението на огън към населени места при възникналите масови горски пожари на територията на Република Северна Македония, със заповед на министъра на вътрешните работи Бойко Рашков, с „Колективна парична награда “ са наградени седемнадесет служителя. Други трима огнеборци са с „Писмена похвала “ за конкретен личен принос при изпълнение на служебните задължения. Със заповед на директора на Главна дирекция ПБЗН главен комисар Николай Николов са наградени седем служители с „Писмена похвала “. Същата награда е и за още двама пожарникари, дадена от директора на РД ПБЗН комисар Симеон Цървуланов.

Advertisement

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close