Advertisement
Инциденти

Очевидец на катастрофата в Триград с потресаващи подробности

„Картината беше ужасна, като на война. От двете страни на пътя лежаха проснати ударените хора”, разказа фелдшерът от Спешна помощ в Девин Джамал Вели. Обаждането във филиала е получено в 00,15 часа. Съобщението е за катастрофа в село Триград с 5-6 души пострадали, между които и деца. Незабавно два спешни екипа тръгват за мястото на инцидента. На 25-та минути линейките с медиците пристигат. „Страшна работа. Хората лежаха покрай пътя. Травмите им бяха много”, допълни още медикът.

На местопроизшествието се събрали много хора. Местните жители помагали на медицинските екипи. Най-тежко били пострадали 6-годишното момиченце и възрастен мъж. Пациентите веднага били транспортирани в смолянската болница.

От полицията съобщиха, че детето е с комоцио и контузни рани по главата и лицето. Софиянецът Валентин Нечев пък е получил тежка травма на крака. Мъжът бил открит в градина под пътя. Днес той претърпя операция, каза началникът на Отделението по травматология д-р Николай Стаевски. Всички пострадали са настанени в травматологията на МБАЛ „Д-р Братан Шукеров”.

Касапницата стана през нощта срещу неделя на прав участък след хижата в селото. 16-годишният неправоспособен шофьор Крис Младенов карал колата на родителите си „Ауди А6”. На излизане от завоя изгубил управление и връхлетял групата от 7 туристи от столицата. Двама от пешеходците се отървали невредими. С по-леки наранявания са други двама възрастни и 11-годишно дете.

16-годишният Крис от малък кара мотопед. Голяма част от снимките му във фейсбук са с мотори

След удара Крис избягал в гората, явно уплашен, че е убил хора. Изхвърлил и телефона си. До днес младежът не е открит и е обявен за общодържавно издирване.

Advertisement
Back to top button

Adblock Detected

Не можете да сърфирате в Отзвук.БГ, ако блокирате рекламите в сайта!