Здраве

Очен център „Родопа“ празнува своя 3-ти рожден ден!

Вече 3 години Очен център „Родопа“ е място, където в унисон функционират най-модерно оборудвания частен очен кабинет и оптика предлагаща голямо разнообразие.
Всеки клиент, който се нуждае от очен лекар, ще бъде прегледан от младия и утвърден в област Смолян, д-р Петър Янев.

Абонамент за видео канала на "Отзвук" в Youtube. Безплатно е! Очакват ви над 100 видеа!

В годината на третия си рожден ден очният център е с нова визия и нов оптик – г-жа Кристина Донкова.

Д-р Петър Янев преглежда пациент

В кабинета за всеки пациент са на разположение:

 • Мултифункционален юнит
  Ергономична система ориентирана към пациента за по-бързо и точно определяне на зрение, диагностициране на очни заболявания. Уникална фороптерна система, която се намира в очен център „Родопа“. Освен стандартната рефрактометрия, която е за определяне на диоптърa, рефрактометърът в очен център „Родопа“ измерва и кривина на роговицата – кератометрия. Кератометрията се използва при напасване на контактни лещи и изчисляване на силата на вътреочни импланти. Оглед на централните и периферни отдели на ретина.
 • Безконтактен тонометър
  Служи за бързо и безболезнено измерване на очното налягане. Апаратът разполага с възможност за измерване на дебелина на роговицата – пахиметрия. Ултразвуковo измерване на дебелина на роговица.
 • ОСТ (Optical coherence tomography)
  Очен кохерентен томограф – служи за ранно диагностициране на Глаукома и други очни заболявания.
 • Лазер
  Очен център „Родопа“ разполага с лазер за терапия на диабетна ретинопатия и други очни заболявания.
 • Високо специализирани изследвания
  От тази година пациентите на д-р Янев имат достъп до възможността да им бъдат направени високо специализирани генетични тестове. Генетичните тестове са бъдещето в медицината – те с много голяма точност отговарят на конкретни въпроси за всеки един човек. Използват се като диагностични методи за определени диагнози като Глаукома и Макулна дегенерация. Генетичните тестове могат да дадат много точен и конкретен за всеки отделен човек отговор на въпроси – предразположен ли съм към определени заболявания, а моите деца и близки?
  Как се случва това – пациентът дава генетична проба – кръв или слюнка в очния център, след което пробата се изпраща до едни от най добрите лаборатории в Германия, Финландия или САЩ, в зависимост от изследваната диагноза.

 

О П Т И К А

За пълноценното зрение на клиентите са избрани изключително качествени немски рамки на фирмата Fiеlmann, дизайнерски рамки, стъкла на световния лидер Essilor и контактни лещи – диоптрични и цветни на фирмата Bausch & Lomb. Оптиката разполага с голямо разнообразие – над 800 рамки и контактни лещи на витрина. Към всеки клиент се подхожда индивидуално, с цел да се избере най-доброто решение.
През изминалите години, екипът на очния център се утвърди като място, където с разбиране и внимание ще получите информацията, насоките и помощта, от която имате нужда.

Д-р Янев е социално ангажиран към своите съграждани, благодарение на своя професионализъм и упорита работа, успява да реализира всяко свое начинание. В областната болница д-р Янев е самостоятелен оператор на катаракта и други очни заболявания, за които е необходимо хирургично лечение.

Оптиката на Очен център „Родопа“ е с нов оптик, който с професионализъм поддържа доброто обслужване. Персоналът е усмихнат, учтив, компетентен, с индивидуално отношение и разбиране към нуждите на всеки клиент. Комуникативни и вежливи те са готови винаги да предоставят актуална и полезна информация.

В тяхната фейсбук страница ще откриете много интересна и полезна информация за очното здраве. Може да се открие разнообразие от статии за профилактика и здравословно хранене. Винаги предлагат нещо ново, изгодно и интересно в техните промоции. Не пропускат да предоставят навременна информация за работното си време и промените в него.

Очен център „Родопа“ ще откриете на ул. „Хан Пресиян“ № 28, бившият Електродом.

Advertisement
Back to top button
Close
Close
Close