Образование

Очаква се МОН да обяви кандидатите за шеф на РУО в Смолян

В понеделник изтече крайният срок за подаване на документи

С конкурс избират шеф на Регионалното управление на образованието (РУО) в Смолян. Заповедта на министър Красимир Вълчев е от 7 ноември. В понеделник бе крайният срок за подаване на документи. Все още обаче не е ясно колко са кандидатите и кои са. От пресцентъра на МОН обясниха, че в най-скоро време ще бъдат обявени допуснатите до конкурса.

Изискванията за длъжността началник на РУО – Смолян, са минимална образователно-квалификационна степен магистър, професионален опит не по-малко от 5 години, придобит в области на дейност, свързани с организацията, контрола и управление на системата на предучилищното и училищното образование; опит в административна структура, пряко свързана с провеждането на държавната политика в областта на образованието; опит в обучението на деца и ученици в системата на предучилищното и училищното възпитание; опит на ръководна длъжност в областта на образованието.

Минималният размер на основната заплатата, определена за длъжността, е 1 575.00 лева. Конкурсът ще премине през два етапа – тест и интервю.

До конкурса се стигна след освобождаването на бившия шеф на РУО Иван Муцевски. В момента временно изпълняващ длъжността началник е Никола Запрянов – експерт по история и география.

Advertisement
Етикети
Back to top button
Close
Close
Close