Без категорияМестна властНОВИНИ

Община Смолян май забрави пострадалите от урагана в кв. Каптажа

Забрави ли Община Смолян пострадалите от урагана в кв. Каптажа и защо не бе гласувана финансова помощ за хората, чиито домове останаха без покриви. С този въпрос се обърнаха смолянчани към редакцията на „Отзвук“. Въпреки обещанието на кмета Николай Мелемов, че ще се помогне на хората, въпросът не бе в дневния ред на заседанието на ОбС вчера.

На 13 октомври тази година стихията отнесе покривите на от домовете на сем. Кънчеви и сем. Семерджиеви. Ден по-късно пред жителите на града кметът Мелемов заяви, че пострадалите ще бъдат подпомогнати от Община Смолян. „Ние винаги сме помагали на наши съграждани в беда. Така че и този път ще помогнем, най-вероятно с парични средства, което е най-бързо и лесно. Ще предложа на Общинския съвет, той ще вземе решение с какви суми да ги подпомогнем. Естествено няма да е пълната сума, но каквото и да е, все е помощ. Така че нека да разчитат на Общинския съвет и кмета“, заяви Мелемов.

Покривът от дома на Георги Семерджиев беше паднал на цялата улица

Но на заседанието на местния парламент този въпрос въобще не бе обсъждан. Кметът Мелемов е под карантина заради контакта си с кмета на Широка лъка Васил Седянков при посещението на Бойко Борисов в селото и бе заместван от зам.-кмета Мариана Цекова. Мелемов обаче бе изпратил допълнителни докладни записки, които влязоха в дневния ред. Една от тях беше за отпускане на финансова помощ на смолянската полиция.

Росица Кънчева

„Кметът Николай Мелемов обеща финансово подпомагане. Казаха ни да не разчитаме на големи средства. Надяваме се. Каквото и на да ни дадат, ще бъдем благодарни“, каза Росица Кънчева. От общинската администрация не са се свързвали със семейството за каквато и да е помощ. На финансова подкрепа от Община Смолян се надява и Георги Семерджиев, който е взел заем, за да ремонтира покрива. „Засега нищо не са ни помогнали. Казаха ни да изчакаме, но обещаха, че ще отпуснат нещо. И малко да е, пак е нещо, защото в такива моменти пак е помощ“, каза и Георги Семерджиев.

Георги Семерджиев

На Росица и съпруга й Митко Кънчев на помощ се притекъл бизнесменът Юлиян Инджов. Още същата вечер той предложил да изпрати бригада, която да ремонтира къщата. „Благодарение на Инджов и работниците му, които са толкова отговорни, благодарение на сватовете и някои от комшиите и приятелите, къщата вече е покрита“, каза Росица Кънчева. „Адът, през който минахме, си стои вътре в душата. Но най-важното е, че няма загуба на човешки живот, няма жертви“, с тъга посочи Георги Семерджиев.

За две седмици, благодарение на бригадата на Юлиян Инджов, покривът на дома на Кънчеви е готов
И покривната конструкция на къщата на Георги Семерджиев е възстановена

Advertisement

ЕДИН КОМЕНТАР

  1. На гъза яйце да им се свари на тия ШАРЛАТАНИ(Крадци и ИЗМЕКЯРИ долни)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close