Местна властНОВИНИ

Община Смолян дарява компютърна техника за 5000 лв. на полицията

Общинският съвет взе решение Община Смолян да дари компютърна техника на стойност 5 000 лева на Областната дирекция на МВР. В докладната си до ОбС кметът Николай Мелемов посочва, че техниката е необходима за обезпечаване и подобряване изпълнението на функциите и задачите на полицията. „За спазване на обществения ред в община Смолян се увеличава постоянно кръгът и периметърът на видеонаблюдението, което допринася за по-бързото разкриване и идентифициране на извършителите на дадено деяние“, аргументира се Мелемов.

От групата на БСП реагираха против внесената докладна записка. Виолета Бояджиева посочи, че ако се прави дарение, може би е трябвало да бъде на деца, които нямат възможност да учат онлайн от домовете си.

„Да, практика е да се дарява – горива, гуми, но това е съвсем различно – компютри, принтери, за да може да наблюдават камерите“, добави Стефан Сабрутев. „Служителят в общината няма репресивни функции да реагира. Не може да си позволим общинска полиция. Не знам с какво съм ви провокирал“, отговори Мелемов.

Advertisement

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close
Close
Close