ЕКОЛОГИЯНОВИНИ

Община Мадан въведе система за разделно събиране на растителни отпадъци

Система за разделно събиране на растителни отпадъци въведоха в община Мадан, съобщиха от общинската администрация. От общината са осигурили 59 броя кафяви съдове тип „Ракла“ с обем 1,1 куб. м. Контейнерите са обозначени с видим надпис, съдържащ информация за вида на събираните в тях биоотпадъци.

В съдовете за разделно събиране могат да бъдат поставяни всички видове градински (зелени) отпадъци – цветя, трева, листа, сено, отпадъци от подрязване на храсти и дървени стърготини. Контейнерите ще се обслужват един път седмично в периода от месец март до месец ноември и по-рядко в есенно-зимния сезон, съгласно публикуван график на сайта на администрацията. Допустимо е жителите на Мадан да изхвърлят и някои хранителни отпадъци – като обелки от плодове и зеленчуци. Забранено е обаче слагането в съдовете за смет на полиетиленови торби, пелени, санитарни продукти, торбички за прахосмукачки, угарки от цигари и пепел, сготвена храна, месо, риба, млечни продукти, кожа, кости, битова смет, косми, вълна, пера, както и рециклируеми отпадъци от хартия и картон, пластмаса, метали и стъкло.

Допълнителна информация за обслужване на кафявите съдове през есенно-зимния сезон ще бъде публикувана на официалната интернет страница на общината. За повече разяснения на тел: 0308/9-82-20, посочват още от пресцентъра на общината.

Advertisement

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close