Advertisement
НА ФОКУС

Община Чепеларе въведе вечерен час, между 22,00 и 6,00 часа никой няма право да напуска имотите си

Кметът Боран Хаджиев освобождава в платен отпуск 30% от служителите на администрацията

Днес управата на Община Чепеларе взе решение за въвеждането на вечерен час. Това важи както за жителите, така и за гостите на населените места в общината. В часовете между 22,00 и 6,00 часа никой няма право да напуска имотите си (местата, в които са настанени – за гостите). Мярката влиза в сила незабавно и важи до второ нареждане. Изключения са работещите нощна смяна и спешните случаи.

„Правим всичко в името на безопасността“, коментира в тази връзка кметът на общината  Боран Хаджиев. Контролът по спазването на вечерния час и останалите противоепидемични мерки е поверен на МВР – Чепеларе. За нарушения се предвиждат и санкции – предупреждение при първи случай и всичко, което предвижда законът, при евентуален рецидив.

Кметът Боран Хаджиев освобождава в платен отпуск 30% от служителите на администрацията. Мярката е част от кампанията по противодействие разпространението на COVID-19. Първи в отпуск излизат бременните и служителите с малки деца. След редовната среща между кмета, заместник-кметовете и началниците на отдели в Общината последва и кризисен щаб, на чието заседание освен кметът и неговите заместници, присъстваха и началниците на РУ – Чепеларе и на РСПБЗН – Чепеларе. В резултат на проведените задълбочени обсъждания на обстановката, кризисният щаб излезе с решение пистите в к.к. Пампорово да бъдат затворени утре, 17 март, с което фактически се слага край на ски-сезона.

Поръчани са значителни количества предпазни маски и дезинфектанти, като се очаква те да пристигнат в петък. В помощ на възрастни, трудноподвижни и самотно живеещи хора на територията на община Чепеларе общинската управа открива и телефонна линия, на която гражданите могат да получават информация и да заявят доставка на храни и лекарства. Телефонните номера на нововъведената услуга са 03051/81-46 и мобилен – 0886 200 341. Освен за информация и поръчки, гражданите могат да ползват посочените номера и за подаване на сигнали относно евентуални нарушения на въведените извънредни мерки. Подчертаваме, че всеки гражданин, който се възползва от услугата на екипите за поръчки, заплаща стойността на закупеното! Доставките на храни и лекарства ще се извършват само от служители на Община Чепеларе и/или упълномощени лица!

Въпреки че на територията на област Смолян все още няма регистрирани случаи на заразени жители, сериозността на ситуацията в никакъв случай не бива да се подценява, предупреждават от администрацията на кмета Бжоран Хаджиев. Общинска администрация – Чепеларе, напомня на гражданите, че въведените мерки са задължителни, а самодисциплината и личната отговорност са от ключово значение за крайния резултат от противоепидемичната кампания, пише в съобщение до медиите, разпространено днес.

Advertisement

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button