Advertisement
МЕСТНА ВЛАСТ

Общинският съвет в Девин обяви конкурс за шеф на болницата

Общинският съвет на Девин взе решение вчера, с което бе обявен конкурс за управител на МБАЛ – Девин. Зам.-кметът Владимир Солаков не пожела да изтегли докладната записка на кмета Красимир Даскалов, за което бе призован преди това в две декларации на лекари и здравни работници. Съветниците не уважиха и искането на медиците начело на комисията, която да проведе конкурса, да застане лекар или лице със специалност „Здравен мениджмънт“. За председател на комисията избраха Венета Тодорова (ГЕРБ), която е инженер-лесовъд. Конкурсът е насрочен за 17 юли.
Общинските съветници не се съобразиха с позициите на доц. д-р Клечкова и д-р Яръмов, които ги призоваха да не обявяват конкурс, а да възложат управлението на Радка Грозданова за още един мандат, тъй като тя е успяла да спаси болницата в най-тежките моменти и да я стабилизира.

Два дни преди заседанието на ОбС лекари излязоха с декларация в защита на досегашния шеф.

Лекари от Девин искат още един мандат за шефа на болницата Радка Грозданова

В декларацията, адресирана до председателя на ОбС Руси Чаушев и кмета Красимир Даскалов, лекарите мотивираха предложенията си с успешно стартирани дейности по основните отделения, оздравяване на здравното заведение, предприети действия по разширяване на дейностите и клиничните пътеки, започналото дело по оспорване на стари задължения към „Анри 64“, спечелен европейски проект на стойност около 600 000 лв. и др.

След медиците и специалистите по здравни грижи, и помощният персонал в МБАЛ – Девин излязоха с декларация. Те също настояваха да бъде продължен мандатът на досегашния директор.

И сестрите в Девин застанаха зад шефката на МБАЛ Радка Грозданова

„Госпожа Грозданова е изключителен професионалист в сферата на здравеопазването, доктор по социална медицина и организация на здравеопазването и фармацията, лектор във висши здравни учреждения, доказала своите качества с това, че в най-трудния и тежък момент пое управлението на лечебното заведение и възстанови дейността му.“ – пише в документа, с който общинарите не се съобразиха.

През последните 3 години ръководството на общината по никакъв начин не помогна на болницата, констатира Диана Чаушева – общински съветник.

По информация на „Отзвук“ след вчерашното решение на ОбС Грозданова няма да се яви на конкурса.

Advertisement
Back to top button

Adblock Detected

Не можете да сърфирате в Отзвук.БГ, ако блокирате рекламите в сайта!