Местна власт

Общински съветник скочи срещу полицията след глоба за неправилно паркиране

Общинският съветник Стоян Иванов изригна срещу полицията в Смолян, която днес го глобила за неправилно паркиране пред Общината. Той поиска от председателя на ОбС Димитър Кръстанов и зам.-кмета Мариана Цекова „да упражнят правата си това нещо да се прекрати“.

„Десет минути след като си паркирах автомобила на локалното платно пред Община Смолян намерих уведомление от Районното управление – Смолян, с което ме уведомяват, че ме глобяват. Аз отивам да изпълнявам служебните си задължения като общински съветник, избран от над 840 човека, а районният началник ме уведомява, че ме глобява. Това се случва не за първи път по повод на изпълнението на моите служебни задължения. Преди месец и нещо нямаше къде да спра в района на Общината. Бях спрял на тротоар, не на платното, отново глоба. Тогава не реагирах, но вече става банална работа. Превръщат ме в пътен рецидивист. Не само мене, превръщат в пътни рецидивисти много от гражданите на Смолян“, каза в началото на заседанието на Общинския съвет днес санкционираният Иванов. Той обвини полицията, че фабрикува глоби. Според него органите на реда действали избирателно и даде пример, че днес в 13,01 ч. две коли на полицията били паркирани на тротоара. Имало и други осем автомобила по тротоарите. А до бензиностанция „Лукойл“ на обходния път имало още най-малко 50 коли в нарушение.

„Категорично си вземам бележка и ще направя необходимото, доколкото това засяга паркирането от страна на общинските съветници – там където се простират моите конкретни правомощия по ЗМСМА. Благодаря за сигнала. За първи път установявам, че тук на общински съветници са налагани административни санкции за неправилно паркиране. Ще проведа и личен разговор с началника на Районното управление. Наистина много неприятен момент за вас – да идвате тук и да изпълнявате своите задължения като общински съветници. Надявам се, че общинската администрация ще съдейства да организираме паркиране, така че да не се създават подобни ситуации“, каза в отговор на Стоян Иванов председателят на ОбС Димитър Кръстанов.

След него думата взе и зам.-кметът Мариана Цекова, която замества кмета Мелемов. Тя съобщи, че още на комисиите съветниците поискали достъп до задния паркинг. „Охраната стои, бариерата е отворена и чака вие да паркирате“, каза Цекова. Общинският съветник Михаил Генчев отвърна, че въпросният паркинг е зает от колите на служители на общинската и държавна администрация.

Зад Община Смолян цари пълен хаос с паркирането, сигнализираха граждани. В два поредни дни (18 и 19 септември) Пенко Чешмеджиев улови „нагло“ паркиране на едно и също БМВ с регистрационен номер СМ 2525 АТ върху тротоара, който е и подход за инвалиди. Друг пък бе оставил колата си направо върху прясно боядисаната пешеходна пътека.

 

Advertisement
Back to top button
Close