Темида

Община Смолян призна вината си за инцидент с дете в плувния басейн

Община Смолян призна вината си за инцидента в плувния басейн, при който пострада 9-годишният Николай Димчев от Смолян. Кметът Николай Мелемов подписа извънсъдебно споразумение с родителите на детето и плати 8 000 лева обезщетение за претърпените неимуществени вреди, а делото бе прекратено.

Искът бе заведен в началото на годината от майката на Ники Галина Димчева в Смолянския районен съд. По искане на Община Смолян бяха конституиранш като трети лица-помагачи всички дружества, участвали в процеса по реконструкцията на басейна, за която правителството отпусна 2 млн. лв. Изпълнител на обекта бе консорциумът „Спорт за Смолян“, регистриран в Хасково с доминираща фирма от групата „Титан“. В последствие На 25.07.2017 г. ДЗЗД „Спорт за Смолян“ е заличено в регистрите.

Малкият Ники пострада на 23 юли м. г. по време на тренировка в обновения плувен комплекс. Детето се подхлъзнало на мокрия под и при падането си разрязало крака на необезопасен остър ръб до преливника. Срязани му бяха две сухожилия и един нерв. Пред „Отзвук“ момчето разказа, че докато чакали треньора се разхождали около басейна. „Подхлъзнах се и паднах. Помислих, че е просто някаква сининка, но когато погледнах си видях кокала. Много кръв изтече“, разказа Ники.

Управителят на плувния комплекс Христо Богомилов не отрече, че около басейна има много ръбове, на които всеки може да се удари. Според зам.-кмета Марин Захариев басейнът не бил опасен. Съоръжението било проектирано от специалисти, изпълнено и въведено в експлоатация от институциите. В последствие обаче от Община Смолян обезопасиха острите ръбове.

Елена Павлова

Advertisement
Back to top button
Close
Close