Advertisement
МЕСТНА ВЛАСТ

Община Мадан подменя водопроводи в 6 села за 7 млн. лв. по европейски проект

Днес (петък) кметът на община Мадан Фахри Молайсенов подписа договор с ДФ“Земеделие“ за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ на стойност 5 864 229.77 лв без ДДС, съобщиха от Общината. Със сумата, която надхвърля 7 млн. лв. с ДДС ще бъде реализиран проектът: „Реконструкция и рехабилитация на водоснабдителни системи и съоръжения на територията на община Мадан”.

Одобреното проектно предложение включва изпълнението на осем обекта, които ще се реализират в селата Върбина, Средногорци, Букова поляна, Ловци, Чурка и Бориново.
Предстои изграждането на нови довеждащи водопроводи, реконструкция и рехабилитация на съществуващи, както и асфалтиране на уличната мрежа след извършените ремонтни дейности. Общата дължина на водопроводната мрежа, която предстои да бъде изградена или ремонтирана е 20 757,50 линейни метра, а срокът на изпълнение е 36 месеца.

„Благодаря на всички колеги, които работиха в подготовката на проекта. Изключително съм радостен, че успяхме да го защитим, защото проблемът с водоснабдяването, както и с качеството на водата в тези населени места е дългогодишен. Реализирането на този проект е от изключителна важност за ежедневните потребности на над 2 900 жители на общината, а създаването и обновяването на ВиК-мрежата ще подобри качеството и количеството на водата в тези населени места, и ще ограничи възможностите за поява на аварии в мрежата. В голяма степен ще се подобри санитарното състояние и охраната на каптажите и резервоарите.”, сподели Молайсенов.

Advertisement
Back to top button

Adblock Detected

Не можете да сърфирате в Отзвук.БГ, ако блокирате рекламите в сайта!