Advertisement
НОВИНИ

ОбС – Смолян ще проведе заседание на 12 декември и ще се гласуват заплатите на кметовете в общината

ОбС – Смолян ще проведе заседание на 12 декември от 13.00 часа в Сесийната зала на Общината. В дневния ред са включени 26 точки. По 22 от точките ще докладва кметът Николай Мелемов, по 4 от тях председателят на ОбС Димитър Кацаров. Съветниците ще обсъждат даване на съгласие за партньорство по Операция „Повишаване на капацитета на служителите на агенцията за социално подпомагане във връзка с модернизиране на системите за социална закрила“ за надграждане на дейностите по управление и предоставяне на „ПРИЕМНА ГРИЖА“ на областно и национално ниво по Програма „Развитие на човешките ресурси“ 2021 – 2027.

Определяне размера на трудовите  възнаграждения на новоизбраните кмет на община и кметове на кметства е 21 точка от дневния ред.

Общо 24 са избраните кметове в община Смолян. В докладната записка е посочено, че заплатата на общинския кмет ще бъде 50% от тази на министър или 4 560 лева. Основните възнаграждения на местните управници зависят от броя на жителите. От 1100 до 1775 лева ще получават селските кметове в община Смолян. С най-ниски заплати ще са в кметствата в села с от 100 до 150 души, а с най-високи в селата с над 1000 жители.

В последната точка ще се обсъжда постъпило предложение за избор на заместник-председатели на ОбС – Смолян.

 

Advertisement

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Adblock Detected

Не можете да сърфирате в Отзвук.БГ, ако блокирате рекламите в сайта!