Advertisement
НОВИНИ

ОбС – Смолян прие състава на постоянните си комисии

Емил Келешев от групата съветници на „Продължаваме промяната – Демократична България“ в свое изказване по време на заседанието даде ясна и категорична заявка, че те ще бъдат опозиция и призова управляващите в местната власт още в началото да формират ясно мнозинство, което да поеме отговорност за управлението на града.

На вчерашното си заседание Общинският съвет прие и състава на постоянните комисии.
Както и по време на предния мандат, те са отново пет – Комисия по бюджет, финанси и икономическо развитие; Комисия по териториално устройство, общинска собственост, екология и гори; Комисия по здравеопазване, социални дейности, образование, култура, вероизповедание, младежта и спорта; Комисия по законност, местно самоуправление, обществен ред и сигурност; Комисия за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси. Четирима председатели са от ГЕРБ и един е от ДПС.

Ръководствата на постоянните комисии в Общинския съвет бяха избрани с мнозинство на гласове от ГЕРБ, ДПС и местната коалиция „Новото време“.

В края на заседанието председателят на групата съветници от ПП – ДБ Емил Келешев взе думата и заяви, че е необходима промяна на модела на управление на общината. „Началото на новото управление на Община Смолян бе белязано от смолянчани с жълт картон, чрез отказа на на нашите съграждани да гласуват, за която и да било политическа партия. Имаме преизбран кмет и Общински съвет, които са нисък кредит на доверие от старта! На второ място – тежко фрагментиран общински съвет, който към момента не е оповестил на смолянчани как ще управлява, с какво мнозинство и на какъв принцип. Ниското доверие, което имаме днес може да бъде да бъде излекувано само чрез реални усилия, реформи и прозрачно управление. Нашата група ще подкрепя добрите предложения за управлението на Смолян. Нашата политическа оценка е, че ГЕРБ са вредни за общината, посочи Келешев.“

Той отбеляза в изказването си основните проблеми, с които трябва да се справи местната власт в Смолян, а именно да се реши проблема със сметосъбирането и и сметоизвозването и да се създаде общинско дружество, както и да се спре с продажбите на общинско имущество. Властта и мнозинството в общинския съвет да скъсат със зависимостите си с превозвачите, за да можем най-сетне да изградим качествен градски обществен транспорт и да се актуализира транспортната схема, която е заложник вече 20 г. на частни интереси, допълни председателят на групата на ПП – ДБ. Според него е нужно реформиране на „аналоговата партийна администрация“ в Смолян. Като част от първостепенните задачи, които стоят на дневен ред пред общинския съвет са рзрешаването на проблема с бездомните кучета, връщане на доверието на бизнеса към обществените поръчки, възстановяване дейността на Планетариума, който е затворен от три години отбеляза Келешев. Ние ще се борим за доверието на хората и за прозрачно управление, каза още той.

Advertisement

ЕДИН КОМЕНТАР

  1. Община Смолян няма ли да помисли за достатъчно автобуси от София? От две години не мога да пътувам в часа,който съм решила, поради липса на места. И от Смолян за София е същото.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Adblock Detected

Не можете да сърфирате в Отзвук.БГ, ако блокирате рекламите в сайта!