Местна власт

ОбС отказа да промени на наредба заради един ресторант

Без промяна остава Наредба № 1 за обществения ред в Смолян. Днес общинските съветници гласуваха против предложението на кмета Николай Мелемов за удължаване на работното време на заведения в жилищни сгради от 22,00 на 23,00 часа. От името на ресторантьорите в Смолян се изказа Мирослав Фисински – собственик на ресторант „at HOME“, заради който се търсеше промяна в наредбата. Според общинския съветник Данчо Киряков повече от 15 години тези текстове в наредбата са работещи и не е необходимо да се пипат.

Както „Отзвук“ писа предварително наредбата се преработва заради заведение „at HOME“, намиращо се в новопостроената кооперация срещу Регионалната инспекция по околна среда и води. В апартамента точно над ресторанта живее д-р Димитър Пампоров. Той категорично отказва да се съгласи с удълженото работно време. На предишното заседание на Общинския съвет ветеринарният лекар взе думата. Сега отново присъстваше на заседанието, но не се изказа. Пред „Отзвук“ той заяви, че шумът в ресторанта ще пречи на семейството му и детето му, което ходи на училище. Много апартаменти в сградата обаче са празни, тъй като не са продадени.

С промяната на наредбата се предлагаше още вместо съгласието на всички собственици да се прилага решение на Общото събрание на собствениците, взето по реда на чл. 17, ал. 3 от Закона за управление на етажната собственост. Той предвижда решението да се взема с обикновено мнозинство от над 50%.

Advertisement
Back to top button
Close