Advertisement
НОВИНИ

Областният управител свиква първите заседания на общинските съвети на 7, 8 и 9 ноември

Областният управител Захари Сираков свиква първите заседания на новоизбраните общинските съвети. Кметовете и общинските съветници ще положат клетва, за да встъпят в длъжност, съобщиха от пресцентъра на областната администрация. Първият общински съвет, който свиква областният управител е Баните. Заседанието е насрочено за 7 ноември 2023 година от 10:30 часа. Същия ден ще се закълнат и в община Рудозем от 13:30 часа в голяма зала в Дома на културата. На 8 ноември са предвидени три заседания. Първото е на Общинския съвет в Доспат – от 11:00 часа в НЧ „Иван Вазов – 1926“, следва Борино – от 13:30 часа в ритуалната зала към Културен дом, а последното за деня е в Девин от 16:00 часа. В четвъртък, 09 ноември, общинските съвети в Неделино и Мадан ще проведат първите си заседания, съответно от 10:30 часа в НЧ „Светлина – 1938“ – Неделино, а от 13:30 часа в Мадан.

В останалите три общини – Златоград, Смолян и Чепеларе, където ще има балотажи за кметове на общини, първите заседания ще бъдат свикани от Сираков след обявяване на решенията на ОИК.

Освен да положат клетва общинските съветници трябва да изберат председатели на общинските съвети. Ако това не се случи на първото тържествено заседание, областният управител свиква ново заседание на общинския съвет

Advertisement

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Adblock Detected

Не можете да сърфирате в Отзвук.БГ, ако блокирате рекламите в сайта!