ВЛАСТ И ПОЛИТИКАНА ФОКУС

Областният управител Емил Хумчев встъпи в длъжност със закана за нулева толерантност към корупцията

Днес новият областен управител Емил Хумчев встъпи в длъжност. На официалната церемония той получи символичния ключ на Смолянска област от Стефан Сабрутев, който седем месеца бе на поста по време на служебното правителство на Стефан Янев.

„Имахме нелеката задача да проведем няколко избора в рамките на тези 6-7 месеца. Това беше едно предизвикателство първо, че се провеждаше в условията на ковид-криза, второ, че изборите бяха три за годината, както и избор за президент. Не беше лесно, целият екип и аз мисля, че се справихме успешно. Успяхме да покажем, че изборите могат да бъдат честни, до голяма степен ограничихме купеният вот и този, който бе контролиран”, каза Стефан Сабрутев. Той отбеляза накратко и свършеното от областната администрация, като постави на първо място завършването на КГПП – Рудозем, както и включването на околовръстния път на Чепеларе в Оперативна програма „Транспорт“ и финансирането на четвъртия етап на Главна пътна комуникация –Смолян, на стойност 12 млн. евро.

„Надявам се следващия областен управител Емил Хумчев да продължи в тази посока, защото си мисля, че ние като държавни служители трябва да мислим преди всичко за благото на хората. Нещото, което искам да му препоръчам е да създаде силно лоби в София – в държавата и в управлението, което да работи за област Смолян. През периода, в който аз бях областен управител успяхме да поканим на срещи служебният министър-председател Стефан Янев, президента Румен Радев и вицепрезидента Илияна Йотова. Ползата от тези посещения са над 10 млн. лв. допълнителни средства. Икономически Смолян изостава по много причини. Най-важното нещо е транспортната свързаност. Икономиката, която я има тук, трябва да се запази, а за да се запази трябва наистина да има една подкрепа”, каза Сабрутев. Той благодари на всички, като пожела здраве, сили, кураж и да продължат да работят за жителите на областта.

Областният управител Емил Хумчев посочи, че приоритетите ще бъдат на първо време запазване здравето и живота на нашите съграждани в максимална степен и заяви, че ще има „нулева толерантност към корупцията”. ”Всеки, който си мисли, че идвайки в областна администрация или в кабинета на областния управител ще може да си купи нещо, е сгрешил – искам да го кажа още сега. Изцяло ще сме отдадени на хората и промяна на всички политики и отношения в тази посока. Искам да ви уверя, че ще работим всеотдайно с всички държавни институции и всички кметове на населени места и общини, с всички председатели на общински съвет и вратата на областния управител и областна администрация ще бъда отворени за всеки един гражданин, който идва тук с добри намерения и с това да допринесе за развитието на област Смолян. Давам си ясна сметка, че живеем в най-трудния район в страната и в същото време най-красивият. Той се нуждае от абсолютна държавна подкрепа и моите действия ще бъдат насочени изцяло в това – област Смолян и Родопите да получат едно специално отношение, защото иначе нищо добро не ни чака”, каза Хумчев. Той добави, че всеки един бизнес и всеки един сектор, нуждаещ се от подкрепа ще има в негово лице приятел и съратник.

На церемонията присъстваха директори на държавни институции, служители на администрацията и журналисти.

Нели Гергьовска

Advertisement

ЕДИН КОМЕНТАР

  1. За пореден път не намериха подходящ човек от Смолян който да знае проблемите на града и региона. Стига с тези партийни Златоградски назначения .

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close