НОВИНИ

Областни управители ще раздават курбан за войната по пътищата

Курбан за безаварийно пътуване и срещу войната по пътищата организира и тази година кметът на чепеларското село Забърдо Валентин Черпоков. Курбанът ще се раздава на пътя Пловдив – Смолян на разклона за с. Забърдо на 28 декември.

За курбана са приготвени две телета, които цяла година са отглеждани в Бачковския манастир. На шофьорите ще бъдат раздавани и ключодържатели с икона на Св. Богородица и кръст, които да ги пазят от премеждия на пътя. Приготвили сме 700 ключодържателя, каза Черпоков на брифинг вчера. Да раздават курбан той е поканил областните управители на Смолян и Пловдив Недялко Славов и Здравко Димитров, които са потвърдили участие, както и кметовете на Смолян и Асеновград. Покана е изпратена и до шефа на АПИ инж. Дончо Атанасов.

Кметът на Забърдо Валентин Черпоков показва ключодържателите с икона на Св. Богородица, които ще бъдат раздавани на шофьорите

Средствата за курбана са осигурени от спонсори. Един от тях е транспортният предприемач от Пловдив Петко Атанасов, който е платил 4000 лева за отглеждането на двете телета на манастира в Бачково.

Advertisement
ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ!
Close
Back to top button
Close