Коментари

Областната управа в Смолян прилича все повече на партийна централа на ГЕРБ

„Благодаря на министър Николова за подкрепата, за това, че се среща очи в очи с представители на туристическия бранш от Смолянска област. Считам тази подкрепа за изключително важна, особено при настоящите условия на пандемия, в които работи отрасъла, и се радвам, че има чуваемост и осигурена реална подкрепа от страна на правителството.“, каза областният управител Недялко Славов по време на днешната работна среща, която вицепремиера и министър на туризма Марияна Николова проведе с местната власт и представители на туристическия бизнес, туристически организации и сдружения от региона. Славов благодари и на представителите на бранша за проявения интерес и ги призова да бъдат активни по време на дискусията и да поставят всички теми, които ги интересуват.“

Този текст е част от прессъобщение, изпратено от областната администрация на 17 януари. Предварителна информация за тази среща нямаше, а журналистите научихме за нея постфактум – от съобщението до медиите. Кои представители на туристическия бранш са били поканени на въпросната среща и кои са се отзовали – не знаем. Научаваме обаче, в стила на времето от преди 1989 година, че правителството и министърът правят „всичко възможно да развият областта като четирисезонна дестинация“, че усилията, които се полагат през последните години, са видими за всички, че „област Смолян е стратегическа област за развитието на туризма в България“, че отрасълът „е ключов за икономиката на страната“ и пр. високопарни клишета.

От финала на съобщението на областната администрация разбираме още, че в срещата са участвали народните представители д-р Даниела Дариткова и д-р Красимир Събев, както и кметовете на Смолян и Чепеларе Николай Мелемов и Боран Хаджиев. Не са били поканени нито депутатите от БСП и ДПС, нито кметовете на останалите общини в областта.

Изводът: В областната управа в разрез с демократичните принципи, законността и доброто управление се е състояла една скрита за обществото и местната общност среща.

Често чуваме декларации, че правителството на Бойко Борисов „не дели общините по партиен признак“. Действията на вицепремиера Николова и на областния управител Недялко Славов обаче показват точно обратното. Те дори вече не крият партийните си пристрастия и обремененост. Само преди месец правителството раздаде над 20 млн. лева на общини в Смолянско – на всички, управлявани от кметове на ГЕРБ. На останалите, нито стотинка. Все едно, че там не живеят български граждани.

Advertisement

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button
Close