НОВИНИПолитика

Няма скелети в гардероба, заяви Славов, предавайки поста на Стефан Сабрутев (видео)

„Няма оставени скелети в гардероба, а администрацията е достатъчно добре подготвена и в течение на всяка една задача и процес, който се движи в момента от областната администрация. Така че от гледна точка приемственост не би следвало да има притеснения. Нормално е встъпващият в длъжност областен управител да направи проверка, да хвърли един поглед назад. Не се притесняваме от подобни действия. “

Това заяви днес при символичното предаване на властта досегашният областен управител Недялко Славов. Церемонията се състоя в присъствието на шефовете на регионални държавни служби в атриума на Областната администрация. На нея Славов предаде на назначения в сряда нов областен управител Стефан Сабрутев символичния ключ, жълта строителна каска, ножица и трикольорна лента.

„Подаръците, които символично ще връча на г-н Сабрутев при встъпването му в длъжност, са свързани с този граничен пункт (ГКПП Рудозем – Ксанти – бел. ред.) Освен по традиция ключът, който се предава на всеки областен управител, символично предавам и една каска, която ще използвате за завършване строителството на граничния пункт. Приготвил съм ножица и лента, с които бих желал да отворите граничния пункт. Имаме основание да очакваме, че това ще се случи по времето на вашия мандат.“ – каза още Славов. Въпреки че едва ли и самият той си вярва, че пунктът ще бъде отворен през следващите три месеца, колкото се очаква да трае мандата на Сабрутев.

За публика на предаването на властта бяха извикани шефовете на регионалните държавни структури

„Благодаря на Министерски съвет за огромната чест и доверие, което ми е гласувано. Ще се постарая да изпълня техните ангажименти. Основните ангажименти, към които ще се стремим, е провеждане на честни избори. Разбира се, ще се движат и всички останали регулярни теми и въпроси, които касаят областта.“ – каза Стефан Сабрутев.

Новият областен управител е добре известен и в бизнеса, и в политиката. Той е общински съветник, ръководител на групата съветници от БСП в ОбС – Смолян, собственик е на веригата магазини за строителни материали „Чечосан“. След встъпването му като областен управител Стефан Сабрутев ще трябва да напусне общинския съвет, тъй като двете длъжности са несъвместими. Областният управител упражнява контрол по законност на решенията на общинските съвети. Няма да може да се върне и като съветник в местния парламент след края на мандата му.

Advertisement

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close