Местна власт

Няма да има Общински футболен клуб, кметът Мелемов си оттегли докладната

Кметът на Смолян Николай Мелемов си оттегли докладната записка, с която поиска ОбС да гласува създаването на сдружение Общински футболен клуб „Родопа – Смолян 2018“. Предложението бе направено с мотив да се популяризира спорта в община Смолян и „вземайки предвид, че делът на футболния спорт е най-голям на база всеки друг спорт“.  Мелемов смяташе за резонно Общината да се ангажира с подпомагане на развитието на футбола. „Необходимо е Общината да създаде сдружение с обществена полезна дейност по наименование Общински футболен клуб „Родопа – Смолян 2018“. Целите са да се издигне авторитета на футбола в общината, стимулиране и подпомагане развитието на този вид спорт, увеличаване на броя на хора занимаващите с футбол“, пише в докладната на кмета.

След изказвания на общински съветници и родители на деца, които тренират футбол в създадения през 2011 г. и вече утвърден на спортната сцена ФК „Родопа Смолян“, Мелемов бе принуден да се откаже от намерението си.  В същото време неучреденият Общински клуб „Родопа – Смолян 2018“ бе допуснат до първенството на мястото на отказалия се „Родопа 1927″ преди седмица и в нарушение на правилата.

Действащият в момента„Родопа Смолян“, с председател общинският съветник от КРОС Валентин Кюлхански, има добре изградена Детско-юношеска школа. Участва в първенствата с шест отбора. Тимът на родените през 2006 г. във временното класиране е на трето място в групата след „Спартак“ – Пловдив и „Ботев“ – Пловдив и преди „Локомотив“ – Пловдив.

При юноши старша възраст (2000/2001) – Пловдив, отборът заема трето място в класирането след „Хасково“ и „Спартак“ – Пловдив, и преди „Марица“ – Пловдив.

Родените през 2004-2005 г. играят в първенството на междуобластна група Пловдив, като са първи във временното класиране след изиграните пет мача с пълен актив от 15 точки и голова разлика 28:3. Втори в тази група е отборът на „Ботев“ – Пловдив с 12 т. и голова разлика 11:7.

Родените през 2007 г. деца на „Родопа Смолян“ играят в Пловдив „Б“ група, където са на второ място след „Локомотив“ – Пловдив и преди „Хебър“ – Пазарджик. При най-малките – родените през 2008 г., „Родопа Смолян“ е на първо място от 11 отбора с четири победи от четири мача и голова разлика 22:1. Мъжкият отбор играе в междуобластна група Кърджали/Смолян. След изиграни три мача тимът е на първо място с 9 точки, три победи и голова разлика 11:0.

Ръководител на Детско-юношеската школа на „Родопа Смолян“ е изявеният в миналото футболист на зелено-белите Левент Аврамов.

 

Покажи още
Back to top button
Close
Close