Advertisement
НОВИНИ

С дарение от 87 000 лева „Новото време“ откри предизборната си кампания в Смолян

С дарение на стойност 87 000 лв. стартира предизборната кампания на местната коалиция „Новото време“ и КРОС в Смолян в голямата зала на Родопския драматичен театър снощи. Сумата беше предназначена за две каузи. 82 000 лв. от нея бяха дарени за Художествена галерия – Смолян за отоплителната и охлаждаща инсталация, необходима за климатизацията на всички зали. Предвидено е също и изграждането на фотоволтаичен парк, с който ще бъде спестен разход от бюджета на община Смолян за електрическа енергия на стойност 60 000 лева годишно.

Другата кауза, подпомогната с 5 000 лева, е лечението и рехабилитацията на Димитър Костов, жител на Смолян, на когото му транплантираха ново сърце в САЩ.

Учредителят на КРОС Кирил Асенов обявява дарението за Димитър Костов и Художествената галерия

От името на общинските съветници от КРОС дарението връчи Кирил Асенов, предприемач и един от учредителите на Коалицията за развитие на община Смолян. Сумата за дарението е събрана от заплатите съветниците от двата им мандата, през които те са дарявали заплатите си за работата си в Общинския съвет на Смолян.

„Винаги съм обичал Смолян и региона и активно съм работил за добруването му. Във времето съм имал своите колебания дали и как да продължа. Но признавам, че бях силно мотивиран от идеята, че е настъпил точния момент това да се случи. Събра се екип от съмишленици, доказани експерти в различни сфери като медицина, строителство, социални дейности, образование, транспорт, право, инжерно-техническите науки и се създаде листата на коалиция „Новото време“ и КРОС“, заяви Асенов.

Коалиция „Новото време“, която включва лица, познати от КРОС, както и утвърдени представители на бизнеса и общественици, представи официално и своите кандидати за общински съветници, кандидатите за кметски наместници и кандидата си за кмет на община Смолян Димитър Кацаров.

„Вярвам, че с кандидатите за общински съветници можем не само да посочим важните предизвикателства пред града ни, но най-вече като екип да дадем конкретни приложими и ефективни решения, резултатите от които да са видими за всички. Така заедно, със сигурни стъпки, ще вървим към голямата цел – Смолян да е град, в който даваме предимство на младите и професионалистите, на инициативните и предприемчивите, на любознателните и трудолюбивите.“, каза Кацаров.

Пред изпълнената със стотици граждани зала всеки от кандидатът за кмет на община Смолян и кандидатите за общински съветници посочиха и конкретни решения и план за действие, с които да изпълнят приоритетите на „Новото време“:

  1. Отговорност към бъдещето на младите хора;
  2. Грижа за подобряване качеството на живот на жителите на Община Смолян;
  3. Честно управление и диалог;
  4. Социална политика за гражданите с лице към проблемите на хората, диалог и намиране на решения;
  5. Създаване на условия за развитието на бизнеса, инфраструктурата и опазване на околната среда;
  6. Грижа за развитието на здравеопазването и спорта.

.Номерът, с който коалиция „Новото време“ ще се яви на местните избори е 68.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!

Advertisement

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Adblock Detected

Не можете да сърфирате в Отзвук.БГ, ако блокирате рекламите в сайта!