НОВИНИ

„Новото време“: Ако спечелим, всичко, което е ставало в Община Смолян, ще излезе на бял свят

Кирил Хаджихристев, кандидат за кмет на местна коалиция „Новото време“ ( Коалиция за развитие на община Смолян) и членове на листата за общински съветници проведоха среща в препълнена зала в квартал „Райково“. Жителите обсъдиха с коалицията програмата и твърдите решения, които са нужни за Смолян.

„Първата ни стъпка, ако ни дадете своето доверие, ще бъде пълна ревизия на парите, които се харчат от общината. За 4 години в общинския съвет се убедихме, че неправомерно се разхищават огромни средства, които могат да бъдат използвани по много по-адекватни начини. За практики, от които този град има наистина крещяща нужда, за да може да оцелее и да се развие.“, каза Кирил Хаджихристев.

Кирил Асенов, водач на листата на „Новото време“ допълни: „Това не е популизъм, това е факт – управлението не използва ресурсите на града, за да го спаси и да направи така, че гражданите му да просперират. И като цяло да запазят граждани в рамките на границите, които са им поверени. Налице е само едно политикономическо облагодетелстване по тесни лични и роднински връзки (вижте повече за разкритията по далаверите на Мелемов и Даскалов).“

„Харчат се по близо 4.6 милиона за сметоизвозване и чистота при реална цена за услугата около милион и половина. А при цялостен одит на общината сме убедени, че ще можем да спестим в пъти повече и да ги инвестираме там, където има крещяща нужда за същинското развитие на града. Не можем през 21 век да аплодираме политици за ремонти на ремонти и за неработещо сметоизвозване – това за задължения по подразбиране, при това извършвани неадекватно, но и не носят никаква добавена стойност за растежа и благосъстоянието на смолянчани.“, посочи Асенов.

Срещата в читалище „Балкански просветител“ в кв. Горно Райково

Анастас Караджов, член на листата за общински съветници сподели: „Общински съветник трябва да бъде човек, който вече е подредил личния си живот. Който използва придобитите си знания, умения и контакти, за да сподели благоденствие с обществото, а не за себе си и кръгове около себе си. Нашите опоненти се борят със зъби нокти за местата си, защото са наясно, че ние сме способни да направим това, което те не искат и не правят. Защото правим всичко възможно кранчето да секне.“

Тези практики и най-лошото в хората, причината да се изговорят толкова лъжи по наш адрес, да бъдем демонизирани е именно заради това: страхът, че не са способни да работят за обществото, а само за личната си изгода. Ние изобличавахме това 4 години и те знаят, че ако спечелим вашето доверие, всичко ще излезе на бял свят. Това е заявката ни – да изобличим порочните практики и най-накрая да започне да се работи и инвестира в правилната посока за този град и неговите граждани.“, коментира Асенов.

Пресцентър на МК „Новото време“

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!

Advertisement
Back to top button
Close
Close