Advertisement
НОВИНИ

Новият областен управител на Смолян и заместниците му встъпиха в длъжност (видео)

На официална церемония в присъствието на екипа от експерти в Областна администрация – Смолян, и представители на медиите Захари Сираков предаде поста на областен управител на Румен Пехливанов, назначен с решение на Министерски съвет от 03 юли 2024 година. Адв. Сираков отчете свършената работа през месеците на неговото управление, като благодари на администрацията и на заместниците от кабинета си Зарко Маринов и Боян Симеонов за доброто сътрудничество. Той изрази увереност, че при управлението на Пехливанов и заместник областните управители Андриян Петров и Красимир Даскалов ще продължи работата по приоритетните за развитието на област Смолян проекти. Сираков пожела успех и дълъг хоризонт на новата областна управа, връчвайки символичния ключ на областния управител д-р Румен Пехливанов.

„Ние ще продължаваме да настояваме важните и приоритетни проекти за региона да се случват по-бързо!“, каза Пехливанов, като маркира някои от тях – развитие на пътната инфраструктура, отваряне на ГКПП „Рудозем-Ксанти“, завършване на околовръстните пътища на Рудозем, Смолян и Чепеларе, трета пътна лента от Смолян до Асеновград, рехабилитация на пътните връзки между населените места в областта и към големите центрове в страната.

Пехливанов и заместниците му Андриян Петров и Красимир Даскалов отбелязаха като основен проблем за региона ни обезлюдяването и акцентираха, че усилията в работата им ще бъдат насочени към създаване на условия за привличане на инвестиции, развитието на бизнеса и всички обществени сфери, което да възпрепятства негативните миграционни процеси.

Попитан в качеството му на областен председател на на ДПС как ще коментира трусовете в ДПС, Пехливанов заяви, че няма да влиза в партийна тематика и ще запази мълчание по този въпрос. Не даде и отговор на въпроса дали като областен управител ще продължи да изпълнява и функциите на областен председател на ДПС. Но заяви, че ще спази закона и ще има еднакво отношение към всички жители на областта, независимо от техните политически възгледи. Това, което трябва да се направи, ще се направи, следващите дни ще разберете, добави той.

Румен Пехливанов е роден на 17 април 1977, семеен с две деца. Завършил е висше образование през 2004 година в УНСС – София, специалност „Маркетинг“. През 2007 година придобива степен магистър по „Финанси“, а през 2011 година по специалност „Финансов одит“ във ВСУ „Черноризец Храбър“. Защитил е докторска степен в областта на кръговата икономика във Варненския свободен университет “Черноризец Храбър”. Владее английски и руски език, с експертно ниво на компютърна грамотност. Има дългогодишен управленски опит като кмет на община Рудозем и председател на Общински съвет – Рудозем.

Постовете на заместник областни управители на Смолян поемат Андриян Петров, който има над шестгодишен опит на същата длъжност, и Красимир Даскалов – бивш кмет на община Девин.

Advertisement

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Adblock Detected

Не можете да сърфирате в Отзвук.БГ, ако блокирате рекламите в сайта!