НА ФОКУСОБЩЕСТВО

Нова жалба до прокуратурата срещу водния цикъл на Смолян

 

Още една жалба е подадена в прокуратурата от жители на смолянския квартал Устово срещу изпълнението на проекта за воден цикъл на областния град. Атанас Жайгаров и Йорданка Дидева са силно обезпокоени, че изкопните дейности ще подкопаят основите на дома им. „Всичко в къщи се тресе и вибрира, когато копаят. По стените на градината и оградата вече има напуквания. Не знам какви ще бъдат щетите в самата къща. Питаме: „Кой ще поеме отговорност за това?“, каза Йорданка Дидева, бивша учителка в Строителния техникум.

Строителните дейности пред дома им на ул. „Казашка“ № 17 са започнали преди две седмици. Според Дидева и Жайгаров в новата канализация за отпадни води ще бъдат включени само две от намиращите се 7-8 къщи на улицата. „Това, което правят, е напълно излишно. Ние си имахме много добра канализация, която е включена в градската. Защо им трябваше да копаят наново“, недоумяват хората. Те са подали жалби до Община Смолян и прокуратурата. Все още обаче нямат отговор от институциите.

„Помолих ги да не копаят, всичко си беше както трябва, но никой не ме чу“ – ядосва се Дидева. Наясно съм, че трябва да се осъвременяват нещата, но да е там, където има нужда да се подменят тръбите, допълни тя.
„Копае се близо до самите основи. Корубата е поставена на по-малко от метър от къщата. Асфалтът ни е подкопан до гаражите. Притесняваме се от щети вътре в къщата. Никой до сега не казва в какъв срок ще се възстанови всичко. Трябва някой да поеме отговорност“, допълва Атанас Жайгаров.

„Всичко сами си правим на улицата – полагаме си асфалт, изграждаме подпорни стени. Община Смолян никога не е поддържала тази улица. Всеки път, когато сме пускали жалби, отговорът от администрацията е бил, че няма средства. Защо сега, след почти 30 години, решиха да разрушат направеното от нас?“, пита Дидева.

Advertisement

ЕДИН КОМЕНТАР

  1. С две приказки .Както каза г.Дидева парите да отидат там където трябва..На улицата и трябваше реставрация и отводняване тя си имаше канализация.. В един момент когато свършат парите улицата ще си остане отново без асфалт защото общината няма да има пари…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close