Образование

Нов шеф на РИО в Смолян след оставката на Иван Муцевски

Освободиха и директора на Бюрото по труда Замфир Копчев

Нов шеф очаква Регионалното управление на образованието в Смолян. В сряда началникът Иван Муцевски е подал изненадващо оставка. Същия ден излезе  информация за поредните успехи на смолянските седмокласници и четвъртокласници, заели челните места след външното оценяване в страната.

Въпреки депозираната в министерството молба за напускане, Муцевски запазил в тайна това и на следващия ден в четвъртък той присъства на церемонията по посрещане на учениците от две смолянски училища, спечелили награди.
Изненадан от оставката му останал и областният управител Недялко Славов. „Разбрах от медиите за това. В петък следобед проведох среща с Иван Муцевски. Подал е оставката си поради лични причини“, обясни Недялко Славов. Областният управител каза още, че новият шеф на РУО ще бъде ясен тази седмица.

Иван Муцевски е шеф на инспектората в Смолян от 2010 г. Първоначално бе назначен за временно изпълняващ длъжността за срок от 6 месеца до провеждане на конкурс. На конкурса през м. февруари 2011 г. се явиха той и Радка Желева – старши експерт „Средно образование“, но нито един от двамата не бе назначен, като Желева се класирала първа. Последва втори конкурс през април с трима кандидати – Муцевски, Желева и Димитър Трендафилов. И този път министерството не определя победител, като Желева отново е била първа. Едва след третия конкурс в средата на лятото Муцевски зае поста на началник на инстектората.

Последва уволнение на Желева с мотив „некомпетентност“. Муцевски и поставя най-ниската оценка като държавен служител и я освобождава. Впоследствие съдът отмени заповедтта му и върна Желева на поста. „Отзвук“ научи, че малко преди Муцевски да подаде оставката си, Радка Желева се е пенсионирала.

Смяна на ръководството има и в Бюрото по труда в Смолян. Досегашният директор Замфир Копчев е освободен и на негово място ще бъде назначен временен началник до провеждане на конкурс.

Advertisement
Абонамент за видео канала на "Отзвук" в Youtube. Безплатно е! Очакват ви над 100 видеа!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ!
Close
Back to top button
Close
Close
Close