НОВИНИОбразование

Никола Запрянов е единственият кандидат за шеф на РУО

Само един е кандидатът за началник на Регионалното управление на образованието в Смолян. Министерството на образованието e допуснал до финалния етап единствено настоящия шеф на структурата Никола Запрянов. На 7 юни т.г. той ще трябва да се яви на тест в сградата на МОН в столицата, след което с него ще се проведе и интервю.

Конкурсът за началник на РУО – Смолян, стартира на 3 май т.г., след като бе освободена Мария Семерджиева и близо една година длъжността се изпълняваше временно от Никола Запрянов – началник-отдел „Организационно-методическа дейност и контрол“.

Документи за кандидатстване са подали Елена Брамова и Ралица Данчева, но комисията в министерството не ги е допуснала до участие, заради неизпълнение на условието за минимален професионален опит – 5 години опит на ръководна длъжност в институциите от системата на предучилищното и училищното образование или опит на ръководни или експертна длъжност в администрация, свързани с предучилищното и училищното образование, или минимален ранг – II младши.

Advertisement

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button
Close