Темида

Неграмотен затворник издал съкилийник, не успял да прочете бележка

„Прикрий ме, връщам се след малко, не прави нищо и чакай“. Тази бележка написал затворник, който решил да избяга за малко от затвора в Герзовица. И я оставил на масата да я види неговият съкилийник. Аверът му обаче бил неграмотен и отишъл при надзирателите да му прочетат какво му е написал колегата.

Звучащата като виц история става през нощта на 4 февруари т. г. в Затворническото общежитие на Герзовица. 27-годишният Нено Годжевъргов и съкилийникът му Марин работели в овчарника на затвора. През нощта Нено пийнал малко от нелегално внесения алкохол, след което решил да се разходи до Смолян. Преди да тръгне написал бележката до съкилийника си с надеждата той да го прикрие. Към 4,00 часа сутринта Марин се събудил и видял оставения лист на масата. За зла участ мъжът не можел да чете и пише, но любопитството му надделяло и бързо отскочил до надзирателя и така без да иска издал избягалия. Всички служители били вдигнати под тревога за издирване на беглеца, включително и тези, които са били по домовете си в Смолян. Един от тях, тръгвайки към затвора, видял как беглецът Нено се разхожда по бул. „България“.

27-годишният мъж е многократно осъждан. В актива си има присъди за кражби, държане на боеприпаси, закани за убийство и др. Последно е излежавал наказание от година и половина.

Сега предстои той отново да бъде съден за бягство от затвора.

Advertisement
Back to top button
Close