Местна власт

Недялко Славов: Очаквах политическите атаки към областния управител да зачестят

„Оправдават се очакванията ми политическите атаки към областния управител да зачестят, да се засилят.“ – заяви днес областният управител Недялко Славов пред представители на медиите при представянето на своите заместници. Според Славов  „политическите атаки“ се дължат не на пропуски, а са „в резултат на добрата ми работа и предвид на изборните резултати“. „Нека все пак да не забравяме, че областният управител представлява държавата и няма как да очакваме хората да имат доверие в държавните институции, ако сами подронваме техния авторитет незаслужено“ – препоръча Славов.

Той обяви и ресорите на своите заместници. Владимир Гърбелов ще отговаря за земеделие и гори, опазване на околната среда, туризъм и защита на потребителите, обществен ред и превенция на корупцията, административно и информационно обслужване, работа по жалби и сигнали на гражданите, демографски, етнически и интеграционни въпроси.

Адриан Петров ще отговаря за култура, социална политика, транспорт, съобщения и енергетика, образование и наука, здравеопазване, спорт и младежки дейности.

Лично аз ще осъществявам ръководство в следните направления – взаимодействие между изпълнителна власт и съдебна власт, бюджет, финанси и управление на човешките ресурси, политики по превенция на риска, отбранително-мобилизационна подготовка, бедствия и аварии, регионално развитие и международно сътрудничество, управление и разпореждане с държавната собственост, каза областният управител.

Advertisement
Back to top button
Close
Close
Close