ОБЩЕСТВО

Не четири, а шест телета изяла мечката от обора на кмета на Триград

Шест телета са станали жертва на мечка край девинското село Триград. Нападението станало в обора на кмета на селото Цветан Славков. В продължение на няколко дни горският звяр нападал телетата. Мечката е влизала в ограденото място, като си е направила проход под мрежата.

Екоинспекцията в Смолян се e самосезирала за нападението след публикации в медиите, тъй като собственикът не подал навреме сигнала за щетите. Кметът Славков съобщи за изядените телета в четвъртък сутринта. По негови думи мечката е оставила следи от лапите, косми по мрежата и изпражнения.

Спешната група към РИОСВ е била на място вчера следобяд. Открити са шест умъртвени животни, като труповете им били в различен стадий на разлагане и степен на изяждане, съобщиха от инспекцията. Собственикът ще бъде обезщетен по средни пазарни цени на килограм живо тегло.

В спешната група, която е установила щетите на мечката е бил и д-р Димитър Пампоров, който постави под съмнение новината, съобщена от Отзвук Оnline вчера. Под съобщението в страницата на „Отзвук“ във фейсбук ветеринарният лекар написа: „Не знам кой ви дава такава информация, но нямаме такъв сигнал.“ След като пояснихме, че сме посочили източник на информациятаq и той е кметът на Триград Цветан Славков, който е и собственик на изядените телета, д-р Пампоров написа: „Аз като източник, ако ви се обадя, че извънземни са ми похитили автомобила, дали ще публикувате материала?“ Нашият отговор е: „Не, д-р Пампоров, ние разпознаваме кои сигнали са истински, и кои фалшиви.“

Advertisement
ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ!
Close
Back to top button
Close