Спорт

Национален фестивал по бойни изкуства се проведе в Смолян

Национален фестивал по бойни изкуства „Св. Архангел Михаил“ се проведе в спортната зала „Величко Чолаков“ в Смолян. В надпреварата се включиха 30 спортни клуба от цялата страна. Фестивалът бе открит от директора на ОД МВР – Смолян, старши комисар Николай Димов, който се обърна към участниците и гостите на националното състезание със задоволство и радостта, че именно Смолян е домакин на такова мероприятие и с надеждата да се организират повече подобни ценни и полезни за полицейските служители прояви.

Организатори в провеждането на националното състезание по бойни спортове са спортен клуб по бойни изкуства „БУДОКА“ – гр. Смолян, община Смолян, ОД МВР – Смолян, Българска федерация по джу-джицу и Българска федерация по полицейска лична защита.

Дисциплините, в които мериха сили състезателите бяха олимпийско карате, джу-джицу Файтинг, Джу-Джуци Ката и полицейска лична защита.

В рамките на националния фестивал бе проведен семинар с международно участие. Той бе ръководен от главен инструктор по полицейска лична защита на МВР Тони Петров, инструктори по полицейска лична защита от ОД МВР – Смолян, ОД МВР – Пловдив, ОД МВР – Кърджали, Академия на МВР, от ГД НП – МВР и Гранична полиция, както и инструктори по бойна подготовка от Италия.
За победителите бяха подготвени специални медали и купи.

Advertisement
Етикети
Back to top button
Close
Close