ИнцидентиПолицейски

Настаняват принудително в психиатрия 16-годишния Махмуд

Районна прокуратура-Смолян привлече като обвиняем по бързо производство 16-годишният Махмуд Б.за нанасяне на телесна повреда на възпитател. Предстои да бъде внесено искане в съда за принудителното му настаняване в психиатрия за извършване на експертиза.

До момента е установено, че Махмуд е нанесъл удари с крак и ръка в областта на тялото и главата на Пенка Пойдовска.  възпитателка в Център за настаняване от семеен тим на деца и младежи с увреждания в смолянския квартал Устово. Той я ударил с лопата по лицето и счупил носа й. След удара жената изпаднала в безсъзнание.

Предстои да му бъде назначена съдебно-психиатрична експертиза, която да установи дали е могъл да разбира свойството и значението на деянието и да ръководи постъпките и има ли психично заболяване.

По непотвърдена информация Махмуд страда от шизофрения, но досега заради това, че е бил непълнолетен, той не е освидетелстван. Преди няколко години той нападна и друга възпитателка, която също лежа в болница от нанесените й травми, след което напусна работа.

 

 

Advertisement
Back to top button
Close
Close