ГОРЕЩА ТЕМАНА ФОКУС

Насочват болни с Covid-19 към болниците в Девин, Мадан и Златоград

Областната болница ще поема случаите от Баните, Смолян и Чепеларе и всички усложнени форми на заболяването

Болните с Covid-19 от общините Мадан и Рудозем ще бъдат насочвани към общинската болница в Мадан, тези от Девин, Борино и Доспат към болницата в Девин, а лечебното заведение в Златоград ще поема случаите от Неделино и Златоград. Областната болница ще поема случаите от Баните, Смолян и Чепеларе, както и всички усложнени форми на заболяването.

Това стана ясно днес след заседанието на Областния кризисен щаб, който актуализирал алгоритъма за адекватна медицинска помощ на случаите с коронавирус. Целта е да се избегне прекомерното натоварване на лечебните заведения и най-вече на областната болница, за да се запази капацитета й за по-тежките случаи, обясниха от пресцентъра на областната администрация.

Във връзка с нарастващия брои на случаите на коронавирус в региона днес областният управител Недялко Славов проведе среща с директора на РЗИ-Смолян д-р Мими Кубатева, директора на МБАЛ-Смолян д-р Марин Даракчиев, директора на ОД на МВР – Смолян ст. комисар Николай Димов, представители на Сдружението на общопрактикуващите лекари в региона и на Центъра за спешна медицинска помощ в Смолян.

 

 

Advertisement

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close
Close
Close