НОВИНИОБЩЕСТВО

Напукани къщи и паднали мазилки от строителството на водния цикъл в Устово

 

Напукани къщи и паднали мазилки са само част от щетите, нанесени на жители на квартал Устово по време на изпълнението на водния проект в Смолян. Поредните жалби срещу проекта за над 90 млн. лв. е от живеещи на ул. „Келеш Севащо”. Хората са притеснени, че след строителството по водния цикъл за тях ще остане само разруха.

„Подали сме жалби до прокуратурата, Община Смолян и „ВиК”, каза Тодор Болгуров. „Разрушиха каменни, здрави стълби. Добре, нека се прави нещо, но да е качествено. Вече един месец стои всичко така – не е чакълирано и газим в кал. Поставиха шахта, на която тръбата не влиза в шахтата, и водата се излива навън. Не може в 20 см. вода да излеят две кофи бетон и отгоре да поставят шахтата. След две седмици тя се слегна, защото не е поставена на здрава основа. Некадърна работа. Питам, къде е строителният надзор в цялата тази ситуация?“, гневи се Тодор. Неговата къща също на места вече е напукана. А разбитите стълби са единствен подход към дома му. Тодор има две малки деца, които, за да отидат на училище, газят в калта. „Това ще го гоня до дупка, искам да се направи качествен ремонт. Няма да позволя след половин година всичката отпадна вода на десет къщи нагоре, да ми влиза в къщата”, закани се Тодор Болгуров.

„Къщите се тресат. Пред моята къща ще слагат две шахти 1,20 м., а разстоянието между двата дувара няма и два метра. В 8,00 часа днес (сряда – б.а.) махнаха две стълби и започнаха да бурят. Викнахме полиция, показах им падналата мазилка, а работниците на фирмата избягаха. Нямаме отговор от никой, в безизходица сме”, гневи се Димитър Видров.

„Обещаха ни, че до сряда ще получим отговор, все още никой не ни се е обадил, а в същото време копаят. Пътят е толкова тесен, че ще трябва да копаят в темелите на къщите ни. Ще съборят и оградите, домовете ни са подкопани. И всичко това се прави напълно безсмислено, харчат се само едни пари”, допълва Каприела Видрова.

Йорданка Петракева, която живее малко по-нагоре, също е подала жалба. „Предстои до моята къща да къртят скала на широчина два метра и дълбочина 1,50 м. Намира се над имота ми. А скалата продължава в моята част. Ще ми падне стената”, притеснена е жената.

Advertisement

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close