Темида

Наказаха за хулиганство служител на Регионалното управление по образованието

Младши инспектор в Регионалното управление по образование е наказан за хулиганство. Делото по Указа за борба с дребното хулиганство срещу 26-годишния Костадин Петковски бе гледано от Районния съд в Смолян на 25 юли т.г., ден след като нападнал 18-годишен младеж в Смолян. Първоначално наказанието на Петковски, който е работи като експерт „Старт в кариерата“, е 300 лева глоба. След обжалване на 31 юли Окръжният съд увеличи санкцията на 500 лева.

Двамата млади мъже се спречкали на бул. „България“ на 24 юли. Всеки от тях обвинявал другия, че е бил засечен на пътя. Петковски обаче решил да изясни докрай нещата и потеглил след него. Към 19,30 часа преследваният паркирал колата си на новия център до бл. 18. До него спрял младши инспекторът, който му блокирал шофьорската врата и двамата започнали да спорят на висок глас и да се обиждат. Петковски замахнал през отворения прозорец и ударил с ръка в лицето 18-годишния смолянчанин. Виждайки сериозността на ситуацията, съседи се намесили и прекратили разправията. Тръгвайки си обаче, Петковски навил волана на колата си“ и ударил задната гума на автомобила – „Фолксваген Поло“.

Костадин Петковски не за първи път се изправя пред съда в Смолян. Преди няколко месеца той бе осъден да плати 1 200 лева глоба за системно шофиране без книжка. Свидетелството за управление на МПС му е отнето след като бил спрян от пътни полицаи, които установили, че има неплатени над 2 000 лв. глоби. След около две седмици отново го спрели и униформените пак констатирали, че той не е платил глобите си и кара без книжка. Петковски обаче продължил да шофира и след месец пак е спипан. Делото срещу него се е водило по чл. 343в от Наказателния кодекс. Той е освободен от наказателна отговорност и Районният съд му налага административно наказание.

Advertisement
Back to top button
Close
Close