Местна власт

Най-младият общински съветник в Смолян положи клетва

Най-младият общински съветник току що положи клетва в Общинския съвет на Смолян. 28-годишният Анастас Караджов влиза от листата на  „Коалиция за развитие на община Смолян“ (КРОС). Той е от Смолян. Собственик на магазини, занимава се с поддържане и обслужване на вендинг машини и търговия на дребно. Средното си образование е придобил в ПМГ „Васил Левски“ през 2008 г., специалност „Математика и информатика с немски език“, където в продължение на три години е председател на ученическия съвет.  Завършил е кинезитерапия в ЮЗУ „Неофит Рилски“ . Председател е на ЛРД „Райково“.

„Смятам, че за да задържим младите хора, трябва да се работи активно в тази насока и затова мисля, че ще бъда полезен като член на Постоянната комисия по здравеопазване, младежта и спорта“, каза Караджов.

Анастас Караджов влезе в Общинския съвет след предсрочното напускане на Кирил Асенов заради приетите през януари нови разпоредби в Закона за местно самоуправление и местна администрация (ЗМСМА). „Съзнавам своята отговорност към избирателите и съм мотивиран да продължа с още по-голям ентусиазъм работата си за по-доброто бъдеще на Смолян, но от позицията на предприемач и инвеститор, който спазва не само буквата, но и духа на закона“, каза на пресконференция Асенов.

Advertisement
Back to top button
Close
Close
Close