ОБЩЕСТВО

Награда за Център за изкуства „За Родопите“ по повод 15-годишнината от създаването

Общинските съветници гласуваха днес награда за Център за изкуства „За Родопите“ по случай 15 години от основаването му. Паричната награда от 500 лв. ще бъде връчена през октомври по време на официалното честване на годишнината.

Център за изкуствата „За Родопите“ на режисьора Петър Тодоров и актрисата Десислава Минчева – Тодора, 15 години работи и осъществява културни проекти в община Смолян. До сега има направени седем собствени театрални продукции за деца и възрастни, с над 600 изиграни представления в Смолян, страната и над 40 държави. Част от тях са „Кокошка с брошка“, „Сливи за смет“, „Аз душата“, „Жълто“ и др.

През 2012 г. центърът инициира най-голямото ежегодно театрално събитие в града ни – Международният театрален фестивал за детска и младежка публика „Забранено за възрастни“, който през август бе награден на церемонията по случай годишните национални награди „Про Култура“ във Варна.

Фестивалът „Забранено за възрастни“ ще се проведе от 30 септември до 4 октомври т.г. В него ще вземат участие 12 професионални трупи от България, Турция, Швеция и Испания.

Advertisement
Back to top button
Close
Close
Close