Криминални

Над 2,6 тона марихуана задържана на границата с Гърция

През миналата година граничните полицаи от Регионална дирекция „Гранична полиция“ – Смолян, са предотвратили 4 000 опита за незаконно преминаване на държавната граница. Задържани са 202-ма имигранти при опит за влязат в България и 39 каналджии. При проведени самостоятелни и съвместни операции с компетентните органи са установени и иззети 2687 килограма зелена и суха маса канабис. Тези цифри бяха изнесени вчера от шефа на дирекцията комисар Стоян Мандажиев по време на отчет-анализа за дейността на граничните полицаи през 2019 г.

Установени са и 189 лица, занимаващи се с контрабанда или незаконно разпространение на акцизни стоки. На българо-гръцката граница са конфискувани 16 506 752 къса цигари, 1115 кг. нарязан тютюн, 1437 литра алкохол без акцизен бандерол.

През 2019 г. през шестте ГКПП с Гърция са преминали приблизително 15 млн. лица и 6 млн. моторни превозни средства. Най-натоварени са били ГКПП Кулата и ГКПП Маказа.

В РДГП-Смолян са водени 302 разследвания, в резултат на което са осъдени 198 лица.

За съществен принос при изпълнението на конкретни професионални задачи и постигнати високи резултати през годината са наградени общо 408 служители. За проявен висок професионализъм в множество успешни оперативно-издирвателни мероприятия мл.инспектор Бисер Чаушев, водач на служебно куче в мобилната гранична полицейска група на ГПУ – Момчилград в РДГП-Смолян, е определен за индивидуален носител на приза „Полицай на годината 2019“.

Advertisement
Абонамент за видео канала на "Отзвук" в Youtube. Безплатно е! Очакват ви над 100 видеа!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close
Close
Close