Advertisement
Култура

Над 2000 души слушаха джаз под открито небе на Перелик въпреки лошото време

В събота вечерта на почти 2000 метра в Родопите в подножието на връх Перелик се проведе „Perelik world  music & jazz festival”. Въпреки прогнозите за лошо време и силни валежи повече от 2000 души от страната и много чужденци изкачиха най-високия връх в планината на Орфей, за да станат част от 13-ото издание на фестивала за етно и джаз музика. И за тяхна радост през съботната нощ не валя дъжд, но заслугата за това имала Изпълнителната агенция „Борба с градушките”.

Advertisement
Кирил Асенов открива 13-ия еко джаз фестивал на Перелик

Организатор на музикалното събитие е дружеството „Перелик инфраструктурна компания”, което бе създадено преди 10 години за изграждането на ски център „Перелик”. „Много ви благодаря, че въпреки прогнозата за времето сте тука” – каза на публиката управителят на компанията Кирил Асенов.

Мирослава Тодорова

Фестивалът бе открит от 16-годишната чаровна финалистка в Х factor през миналата година Мирослава Тодорова с песента на Камелия Тодорова „Летят последните таксита”.

След нея на сцената се качи италиано-английската група „Hetty and the Jazzato Band”, която изпълнява суинг, ромски джаз и класически италиански песни. С бурни аплодисменти бе посрещната тяхната песен „Tu Vuo“ Fa ‘L’Americano“, която е споделена в Youtube повече от 137 000 пъти и има над 4 милиона показвания. Свои изпълнения на цигулка и акордеон направи и дуетът Turumtay Zaric. Публиката посрещна радушно изпълненията и на българо-испано-перуанската група Ritmos Negros и извика на бис няколко пъти „Виво Монтана брас бенд”.

Входът за джаз фестивала бе свободен. Стотици автомобили изпълзяха до върха по черния път, прокаран заради военно поделение, базирано на вр. Перелик. VIP-гости на събитието бяха представители на бизнеса, политиката и културните среди у нас. За пръв път на Перелик бе забелязан Светлозар Лазаров – национален координатор на партия „Атака“ и бивш главен секретар на МВР.

Миналата година фестивалът под звездите събра рекордна публика от 6000 души.

Фестивалът се провежда в екозала под открито небе, която побира около 2000 души и е изградена от бали слама. Електричество се използва само за озвучаване и прожектори на сцената. Фестивалът се излъчваше на живо в Youtube от ArtLive media.

Advertisement
ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ!
Close
Back to top button