ЗАКОН И РЕД

На Архангеловден българската полиция отбелязва своя професионален празник

Днес – 8 ноември, Архангеловден, българската полиция отбелязва своя празник. За първи път празникът се чества на 21 ноември 1924 г. (ст. стил св. Архангел Михаил). Прекъснат е след 1943 г.

По предложение на Националния полицейски синдикат през 1994 г. Архангеловден е обявен отново за празник на Националната полиция. А с Решение 38 на Министерски съвет от 29 януари 1999 г. е обявен за Професионален празник на служителите от Национална служба „Полиция“ на МВР. Със Закона за изменение и допълнение на Закона за МВР, приет от 40-ото Народно събрание на 22 юли 2008 г.

Част от състава на РУ Чепеларе

Вчера, в навечерието на Архангеловден служители от РУ-Чепеларе издигнаха пилон и развяха трибагреника, който да посреща жителите и гостите на община Чепеларе и село Хвойна. По собствена инициатива и със собствени средства служителите на реда изградиха съоръжението и поставиха българското знаме.

„Използваме приятния повод да поздравим всички полицейски служители с техния професионален празник. С ежедневния си труд, постоянство и всеотдайност те допринасят за постигането на положителни резултати в борбата срещу престъпността, защита на правата и свободите на гражданите и опазването на техния живот и имущество. Българският полицай носи своята морална и професионална отговорност с ясното съзнание, че службата му е символ на доверие и обществен респект“, посочиха от ръководството на Областната дирекция на МВР в Смолян.

Advertisement
Back to top button
Close
Close
Close