КултураНОВИНИ

На 90-годишна възраст почина художникът проф. Димитър Серезлиев

На 90-годишна възраст, почина художникът проф. Димитър Серезлиев. Тъжната вест съобщи във фейсбук синът му Стефан: „Отиде си… тихо, кротко, в съня си… отиде си така, както живя през целия си скромен и докрай отдаден на другите живот. Живот, който тръгна от Родопите, където дори калдъръмите топлят, както обичаше да казва… Живот, в който изгревите и залезите в картините му се обливаха от онази мистична и мека невидима светлина, която води твореца по неговия Път…“.

Проф. Димитър Серезлиев е роден в смолянското село Чокманово през 1931 г. Бил е преподавател в Националната художествена академия – специалност „Плакат и визуална комуникация“. Автор е на герба на областния град Смолян, както и на още 14 герба на родопски населени места – Лъки, Златоград, Неделино, Широка лъка, Славейно, Полковник Серафимово, Арда и др.

Ритуалът по неговото последно изпращане ще бъде извършен в тесен семеен кръг и нека всички, които го познават, си спомнят за него с добро, написа Стефан Серезлиев.

Вестник „Отзвук“ изказва съболезнования на близките!

Advertisement

ЕДИН КОМЕНТАР

  1. От името на семейството и близките на проф. Димитър Серезлиев изказвам нашата сърдечна благодарност на редакцията на любимата му медия Отзвук.Бг за информацията и поднесените съболезнования по повод кончината на нашия любим баща и сродник!
    С уважение и благодарности: Стефан Серезлиев (син)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close