Advertisement
НОВИНИ

На 9 сигнала за пожар се отзоваха огнеборците през почивните дни

В събота и неделя огнеборците от областта гасиха девет пожара, а в четири от тях са нанесени и значителни материални щети.

Къща в село Гела пламна в петък вечерта. На сигналът, подаден на тел. 112 са се отзовали два екипа – един на РСПБЗН – Пампорово и един на РСПБЗН – Смолян. Пламъците унищожили 30 кв. м. покривна конструкция, 50 кв. м. стени от гипсокартон и домашно имущество. За щастие при пожара няма пострадали хора. Предполагаемата причина за инцидента е строителна неизправност.

Рано сутринта в събота, в 4.24 часа на тел. 112 е получен сигнал за пожар в къща в с. Стърница, община Баните. На мястото на инцидента се отзовал екип на на РСПБЗН – Баните
Огънят нанесъл значителни материални щети. Унищожени са мебели, бяла и черна техника, и домашно имущество. Няма пострадали хора, а предполагаемата причина за пожара е небрежност при боравене с открит огън.

Същата вечер в 20,57 часа е получено съобщение за пожар в комин в жилищен блок в гр. Смолян на ул. „Стою Шишков“. За щастие се разминало само с 300 кв. м. опушени стени и напукана мазилка. Причината за пожара е непочистено коминно тяло в жилищната сграда.

В събота срещу неделя в 00.29 ча са през нощта на тел. 112 е получено съобщение за пожар в къща в с. Брезе, общ. Доспат. на мястото на инцидента пристигнал екип от огнеборци на РСПБЗН – Доспат. Пожарникарите успели да потушат огъня, пред ида обхване цялата сграда. нанесените материални щети по сградата са изгоряла покривна конструкция с площ 50 кв. м. За щастие няма пострадали хора, а причините за пожара са в процес на изясняване.

Advertisement

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Adblock Detected

Не можете да сърфирате в Отзвук.БГ, ако блокирате рекламите в сайта!